alebo nájdi dovolenku:

Pomôcky pre kuchyňu

Navigácia: KUCHARSKE_POTREBY >

Zwilling Santoku 18cm MIYABI 7000D

Značka: Zwilling

Kategória: Nože | Japonské nože

Popis:

SKNE_doumyvacky

POPIS

Japonský nôž Santoku Zwilling Miyabi z rady 7000D má čepeľ o dĺžke 18 cm, ktorá má autentický japonský tvar s damascénskym (kvetinovým) dizajnom čepele. Nôž Santoku je typický pre ázijskú kuchyňu a je obdobou pre európsky kuchársky nôž. Japonský nôž má univerzálne využitie - ideálny na krájanie, sekanie, drvenie, vhodný na zeleninu, mäso, ryby aj bylinky. V ázijskej kuchyni sa používa najmä na krájanie zeleniny na tenké rezance a krájanie mäsa na malé kúsky pre rýchlu prípravu v panvici WOK. Dlhá a široká čepeľ s jemným ostrím prináša rovnomerné rozloženie sily. Krájanie je vďaka tomu pohodlné a presné. Vyššia fazeta (skosená hrana ostria) znižuje trenie a krájanie je tak ešte presnejšie.

Japonský nôž Santoku

Tento nôž má vykrojenú záštitu, ktorá bráni skĺznutiu prstov pri krájaní a komfortná rukoväť  tvare D pre dokonalé vyváženie a maximálnu kontrolu nad nožom. Rukoväť je vyrobená z Micarty, čo je zmes živice a ľanu a nerezovej ocele. Micarta dodáva nožu prírodný vzhľad, ale zároveň je veľmi odolná voči kyslému prostrediu. Čepeľ noža je vyrobená zo špeciálnej vysokouhlíkovej ocele CMV60, ktorá má 64 vrstiev a je kalená pri teplote - 196°C, čo prináša extrémnu tvrdosť 60 HRC (Rockwellovej stupnice). Dlhotrvajúca ostrosť je zaistená ručným trojfázovým brúsením nožiarskymi majstrami tradičnou japonskou technikou.

Symetrický brus a ostrie Katana Edge zaisťuje jednoduchý prienik surovinami. Nôž má vyššiu hmotnosť, ktorá spolu s perfektnou ostrosťou umožňuje rezanie vlastnou váhou noža. Táto rada sa svojou hmotnosťou dá porovnať s nožmi západného štýlu, čo ocenia najmä tí, ktorí radi pracujú s ťažšími nástrojmi. Nôž nie je možné umývať v umývačke riadu, je nutné umývať iba ručne. Ostrosť a dlhá životnosť noža zaisťuje pravidelnú údržbu pomocou brúsky a ocieľky na nože. Pre bezpečné a pohodlné uskladnenie používajte stojan na nože

Výrobok je dostupný IBA NA OBJEDNÁVKU! Pre informácie o dostupnosti nás kontaktujte na adrese info@chefshop.sk alebo na tel. +421 940 952 131. K dodanie cca zhruba za 4 - 6 týždňov od objednania. Ďakujeme za pochopenie.

ŠPECIFIKÁCIE

Dĺžka ostria: 18 cm

Dĺžka noža: 23,3 cm

Výška čepele: 4,5 cm

Hmotnosť: 240 g

Materiál: nerezová oceľ CMV60, micarta

Farba: strieborná, čierna

Záruka: doživotná - na výrobné vady čepele

 

1. Oceľ

Čepele nožov sú vyrobené zo špeciálnej ocele s 64 vrstvami a tvrdosťou 60 HRC Rockwellovej stupnice. Jadro noža je vyrobené z CMV60 ocele vysokej tvrdosti, ktorá obsahuje kobalt, molybden a vanad. Pre dosiahnutie perfektných vlastností bolo použité unikátne kalenie CRYODUR®, kde je oceľ ľadovaná pri teplote -196°C, vďaka tomu sa čepele chvália neobyčajnou tvrdosťou. Nože majú unikátny damascénsky (kvetinový) dizajn.

2 .Rukoväť

Komfortná rukoväť v tvaru D je vyrobená z Micarty (živice a ľanu) a nerezovej ocele. Micarta prináša drevený vzhľad, ale zároveň vysokú odolnosť voči kyselému prostrediu. Zaisťuje, že máte nad nožom plnú kontrolu a umožňuje pohodlnú a presnú prácu s nožom.

3. Ostrie

Čepeľ je symetricky brúsená, čo spolu s ostrím Katana Edge zaručuje jednoduchý prienik surovinami. Trojfázové ručné ostrenie tradičnou japonskou technikou Honbazuke tými najskúsenejšími nožiarskymi majstrami zaručuje neprekonateľnú ostrosť nožov, ktorá je vďaka tvrdosti ocele…

Cena:
239.00 EUR s DPH
Naspäť

Reklama: