Potraviny Grizly

Navigácia: POTRAVINY-GRIZLY >

Solgar Vitamín E 400 iu 250 tabliet

Značka: Solgar

Kategória: Doplnky výživy a šport | Doplnky podľa cieľa | Hlava

Popis:

Solgar Vitamín E 400 iu 1) Antioxidant - lapač voľných radikálov Hlavne v tukoch rozpustný antioxidant v tele. Zabraňuje oxidácii lipidových zložiek bunkových membrán, krvných tukov, cholesterolu a ďalších tukových látok v organizme. Vitamín E chráni tuky pred mnohými vplyvmi, ktoré ich oxidatívnym mechanizmom narúšajú (teplo, svetlo, ťažké kovy, neviazané železo či meď, určité lieky a priemyselná rozpúšťadlá). Oxidácia krvných tukov a cholesterolu je primárny spúšťač tvorby aterosklerotických plátov v cievach a tým pádom rizikový faktor ochorenia ciev a srdca. Čím väčšia je konzumácia tukov, tým viac je potreba vitamínu E. Hoci všetky tkanivá v tele potrebujú vitamín E, srdce, cievy, nervový systém (vrátane mozgu), reprodukčné orgány, imunitný systém, oči, šľachy a koža sú najviac náchylné k problémom vznikajúcim z nedostatku vitamínu E. 2) Podpora srdca a ciev Vitamín E neutralizuje Hydroperoxidové radikály, ktoré oxidujú LDL (zlý) cholesterol a krvné tuky, čím zvyšujú riziko aterosklerózy a ochorenia srdca a ciev. Tento vitamín súčasne zvyšuje hladinu HDL (dobrého) cholesterolu, ak je nízka, zvyšuje odbúravanie LDL a fibrínu (proteínu zúčastňujúceho sa tvorby krvných uzáverov), zabraňuje zrážaniu krvných doštičiek a vytvárania trombov (cievnych uzáverov) a pomáha obnoviť normálny srdcový rytmus (reguluje odpoveď srdcového svalu na vápnik). Mnoho štúdií potvrdilo, že vitamín E je značnou prevenciou ochorenia srdca a ciev. Napríklad rozsiahle dve štúdie z roku 1993 (zahŕňajúci 87245 zdravotných sestier a 39910 mužov pracujúcich v zdravotníctve) preukázali, že užívanie vitamínu E výrazne znížilo riziko ochorenia srdca. Zdravotné sestry užívajúce minimálne 67 mg (100 IU) vitamínu E denne viac ako dva roky mali o 41% nižšie riziko než sestry, ktoré vitamín E neužívali. Muži užívajúci aspoň 20 mg (30 IU) denne, mali o 31% menšie riziko. Štatisticky významné zníženie rizika bolo zaznamenané iba u tých jedincov, ktorí užívali vitamín E vo forme suplementov. Cambridžská štúdia z roku 1996 preukázala, že vitamín E poskytuje aj silný terapeutický účinok. Pacientom s diagnózou srdcového ochorenia bol podávaný vitamín E v dávke 268 mg (400 IU) alebo 536 mg (800 IU) denne alebo placebo. Tí, ktorí užívali vitamín E mali o 77% nižšie riziko infarktu než tí, čo užívali placebo (účinok bol znateľný po 1 roku liečby vitamínom E). (Pozor na kontraindikácie!) 3) Podpora cirkulácie krvi Vitamín E značne podporuje tepnovou, žilovú i vlásočnicovú cirkuláciu. Vedci zaznamenali terapeutické či preventívne účinky u mnohých ochorení súvisiacich s narušením cirkulácie krvi (ateroskleróza, Raynaudov syndróm - extrémna citlivosť prstov na chlad, mŕtvice, návaly tepla, edém, kapilárne hemorágia, kŕče dolných končatín pri chôdzi - pozor na kontraindikácie). 4) Regulácia hladiny krvného cukru Vitamín E zvyšuje inzulínovú senzitivitu i glukózovú toleranciu. Suplementácia zároveň znižuje hladinu triglyceridov a zlepšuje pomer dobrého a zlého cholesterolu u diabetických pacientov. Typické dávkovanie v takýchto prípadoch je 906 mg (1350 UI) denne. Vysoká hladina cukru je predispozíciou pre vysokú hladinu krvných lipidov, rizikový faktor ochorenia srdca a ciev. Tento fakt opodstatňuje vyšší príjem vitamínu E pri zvýšenej hladine krvného cukru. (Pozor na kontraindikáciu) Významný antioxidant, ktorý je dôležitý pre činnosť organizmu. Podporuje regeneráciu kože.

Cena:
68.90 EUR s DPH
Naspäť

...
Spracovanie objednávky, doručenie tovaru a záruku zabezpečuje portál grizly.sk.

Ponuka gastro služieb na portáloch: